Ενημέρωση για τον Ιό SARS-COV-2

Monemvasia
Monemvasia

Ημέρα 6η: Περιήγηση στη Μονεμβασιά

*Ξύπνημα στις 8:00 π.μ.

*Πρωινό στη βεράντα του εστιατορίου Princess μέχρι τις 10:00 π.μ. , απολαμβάνοντας την ηρεμία της πρωινής θάλασσας.

*10:00 -11:00 π.μ. το Γυμναστήριο μας σας περιμένει να αθληθείτε, ώστε να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα σας. Για τους λιγότερο αθλητικούς τύπους, η πισίνα μας σας περιμένει να συνεχίσετε τον καφέ σας κάνοντας ταυτόχρονα και μια βουτιά.

* Ύστερα σας προτείνουμε να συνεχίσετε για μπάνιο στην παραλία « Παχιά Άμμος» της Πλύτρας, η οποία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Η παραλία διαθέτει ψιλή άμμο και ρηχά νερά.. Είναι ιδανική ακόμα και για μωρά. Υπάρχει ναυαγοσώστης και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες . Το café – εστιατόριο θα καλύψει όλες σας τις ανάγκες. *Κατά τις 14:00 μ.μ. μπορείτε να γευματίσετε στο εστιατόριο μας, παραγγέλνοντας από το a la carte Μεσημερινό Μενού, πριν τη μεσημεριανή σας σιέστα!

*Στις 17:00 μ.μ. θα αναχωρήσετε για Μονεμβασιά. Ο δρόμος είναι καλός με λίγες μόνο στροφές, η απόσταση από το ξενοδοχείο μας είναι γύρω στα 50 λεπτά.

Η Μονεμβασιά χωρίζεται σε 2 πόλεις, την νεότερη ¨Γέφυρα¨ και την ¨Παλιά Πόλη¨, που βρίσκεται γύρω από τα τείχη του Κάστρου. Καλό είναι να αφήσετε το αυτοκίνητό σας πριν τη γέφυρα και να ανεβείτε με το λεωφορείο του δήμου που θα σας πάει έξω από την κεντρική πύλη του Κάστρου. Από εκεί θα περπατήσετε, καθώς μόνο πεζοί κυκλοφορούν στα πλακόστρωτα δρομάκια της Πόλης. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη θα δείτε αρχικά το σπίτι του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου. Στο κεντρικό καλντερίμι υπάρχουν αρκετά café-bar, καταστήματα με παραδοσιακά τοπικά προιόντα και souvenirs, παραδοσιακούς ξενώνες, αρχοντικά πλουσίων οικογενειών, ταβερνούλες και δεκάδες εκκλησίες.. Στην κεντρική πλατεία με το παλιό κανόνι, υπάρχει ένα διατηρητέο κτίριο, του 16ου αιώνα όπου στεγάζεται η Αρχαιολογίκη Συλλογή Μονεμβασίας, οι ώρες λειτουργίας του υπάρχουν στην είσοδο. Από εκείνο το σημείο ξεκινούν και τα δρομάκια που οδηγούν σε όλες τις γωνιές του Κάστρου. Η διαδρομή για το ψηλότερο σημείο της Καστροπολιτείας, τον «Γουλά», διαρκεί γύρω στα 20 λεπτά, η θέα όμως θα σας αποζημιώσει.. Μπροστά σας το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους και πίσω σας η επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Πιστό αντίγραφο του βυζαντινού ναού της Κωνσταντινούπολης, η οποία διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Όταν πια θα έχετε περιπλανηθεί στα όμορφα σοκάκια της πόλης, θα επιστρέψετε στο κεντρικό καλντερίμι για να απολαύσετε το ποτό η το φαγητό σας αγναντεύοντας τη θάλασσα, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Μην παραλείψετε να αγοράσετε από τα μαγαζάκια τα ξακουστά αμυγδαλωτά Μονεμβασίας, τους σαμουσάδες ή το περίφημο κρασί Μαλβάζιος Οίνος. Για όσους δεν επιθυμούν να φάνε μέσα στο Κάστρο, πολύ καλές επιλογές είναι οι παραθαλάσσιες ταβέρνες κατά μήκος της Νέας Πόλης ή ακόμα και το κοντινό χωριουδάκι Άγιο Ιωάννης που φημίζεται για το καλό ψάρι.

Η Μονεμβασιά είναι το μοναδικό μέρος που θα ικανοποιήσει και εσάς που επιθυμείτε να πιείτε το ποτό σας και να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Διαθέτει αρκετά bar-club, εντός και εκτός του Κάστρου.

Mani
Mani
Mani
Mani

Ημέρα 5η: Περιήγηση σε Μάνη

placeholder
Neapoli
Neapoli
Neapoli
Neapoli

Ημέρα 7η: Νεάπολη

placeholder
placeholder
Δείτε Περισσότερα

Επικοινωνία

placeholder
placeholder
Επικοινωνία

Οικισμός Καραβοστάσι,
Δήμος Μονεμβασίας,
230 56 Λακωνία, Ελλάδα

Τηλ: +30 27320 83410+30 27320 82321

Φαξ: +30 27320 83411

E-mail: info@kyniskasuites.gr

 

Powered by Nelios.com